navigate_before
navigate_next
Homepage background Homepage background
arrow_back

Lab Immersief

Hét ontwikkelhuis van de innovatiefste theatervorm van Nederland: immersief theater. Met Lab Immersief bieden wij jou de kans om jouw talent te ontdekken!

Service
  • Werkplaatsfunctie voor jou
Category
  • Immersief (locatie)theater
Started
  • 08-03-2021
Homepage background

Lab Immersief

Veel theaterdisciplines hebben hun eigen ontwikkellab. Toneel, dans, mime en musical hebben werkplaats waar kan worden gecreëerd, geproduceerd en kennis wordt uitgewisseld. Nog nergens in Nederland is er een locatie waar de meest vernieuwende theatervorm kan worden ontwikkeld en geproduceerd: immersief theater. Het werd de hoogste tijd om een locatie te vinden voor een dergelijke ‘laboratorium’ voor jong talent. In diemerstudios werd deze plek gevonden.

Beleef het online
Locatie theater
00

Immersive experiences

theatervoorstellingen, interactieve performances en installaties. Binnen Lab Immersief kunnen makers rekenen op begeleiding op hoog niveau. Met onze partners Universiteit van Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool InHolland zetten we in op het ontwikkelen van nieuw materiaal. We hebben plaats voor een grote waaier aan disciplines; game-designers, immersief designers, scenografen, schrijvers, acteurs, theatermakers en producenten. Samen leveren we studiopresentaties op, ontwikkelen (online) immersieve ervaringen en geven we waardevolle inhoudelijke webinars. De meest succesvolle work-in-progress voorstellingen worden doorontwikkeld naar hoogwaardige producties.

Immersief theater

Immersief theater richt zich op de aangeboren creativiteit van het individu. Publiek kan in een immersieve ruimte zelf actief navigeren, het verloop van het verhaal beïnvloeden en in ons geval, wordt de locatie zelf in een andere context geplaatst.  Alle theaterelementen bevinden zich in deze mix: de oprichting van een multidisciplinaire vorm waarin het publiek wordt ondergedompeld in met elkaar overgaande ruimtes en personages. De exploratie zorgt voor een intensere beleving van de verhaal(wereld) door de actieve rol van de bezoeker, en geeft ook de middelen om het verhaal op meerdere manieren te vertellen: non-lineair, via objecten of bijvoorbeeld in dialoog met een acteur. Een wereld die zijn eigen bijzondere omgeving heeft en zijn eigen orde en logica. Omdat besluiten door het actieve publiek zelf worden genomen ontstaat er een soort van transformatie; de individuele deelnemers hebben elk persoonlijke invloed op de verloop van hun ervaring.

4
Producties per jaar
6
Werknemers
100
% Passie